Speelpleinwerking

Welkom! In Poperinge zijn er 8 vrijwillige speelpleinwerkingen met ondersteuning van stad Poperinge. Hieronder vind je per speelpleinwerking meer info over de openingsdagen- en uren, betalingsmogelijkheden en contactgegevens.

Klik op ‘Mijn kinderen aanmelden’ om je te registeren bij één (of meerdere) speelpleinwerking(en). Je hoeft je kind vooraf niet in te schrijven bij de speelpleinwerking (met uitzondering van Fantastiek). Enkel de registratie is verplicht, zodat het speelplein de gegevens van je kind kan terugvinden.

Tussenkomst via de sociale dienst

Heb je een minimuminkomen, of krijg je hulp via budgetbeheer, budgetbegeleiding, een leefloon, ...? Dan krijg je een deel van je opvangkosten terug. Bespreek dit voor je inschrijft met je maatschappelijk werker.

UiTpas

Met een UiT-pas spaar je punten bij verschillende vrijetijdsactiviteiten. Die punten kan je inwisselen tegen allerlei voordelen, zoals eens goedkoper zwemmen, een gratis drankje op de parkconcerten, ... Zo'n pas kan je kopen in de bibliotheek, bij de cultuurdienst, in de kunstacademie, bij Lokaal Dienstencentrum De Bres, in het Sociaal Huis, in het zwembad, bij de sportdienst of in het stadhuis.

Mensen met een laag inkomen krijgen extra korting, op sommige activiteiten zelfs tot 80%. Vraag je kaart aan in het Sociaal Huis.

Terugbetaling ziekenfonds

De meeste mutualiteiten betalen een deel van de kosten voor speelpleinwerking terug. Dit is per mutualiteit verschillend, dus vraag dit zeker na bij jouw ziekenfonds.

Fiscale attesten

Op het einde van het jaar kan je een fiscaal attest opvragen bij je profiel ‘mijn attesten’. Op het attest staat aan welke activiteiten je kind deelnam en hoeveel dat kostte. De fiscale attesten voor de speelpleinwerking en Popsjot (vanaf 2023) worden automatisch doorgestuurd naar de FOD Financiën. Dit zal dus automatisch op je belastingsbrief staan.

Je kan tot 15,70 euro per dag terugkrijgen. Dit geldt voor kinderen tot 14 jaar of kinderen met een beperking tot 21 jaar.